Spania skriver historie igjen: blir laget med flest europacuptitler

Europacupfinalen 2024 avholdes i Tyskland, med Spania, det spanske laget, som møter England, de tre løvene. Etter 90 minutter med hard kamp, ​​beseiret Spania endelig England 2-1 og vant det fjerde europacuppokalen i lagets historie.

Denne seieren fikk også Spania til å skrive historie: de ble laget med flest europacuptitler i historien. Tidligere hadde Spania toppet Europatoppen tre ganger i 1964, 2008 og 2012, og nå har de økt totalen til fire ganger. Gratulerer med enda en gullstjerne til billige fotballdrakter deres.

Det er verdt å nevne at Spania også ble det første laget i Europacupens historie som vant syv kamper på rad. Gjennom hele turneringen har Spania alltid holdt sin beste form og er det mest stabile laget blant favorittene til å vinne mesterskapet. Derimot var kampene til tradisjonelle kraftstasjoner som England og Frankrike litt kjedelig, mens Spania alltid insisterte på offensiv fotball, og dens skarpe angrepslinje hjalp dem til å nå finalen.

I finalen valgte ikke Spania en konservativ taktikk, men fortsatte å ta initiativet til å kontrollere situasjonen. Overfor Spanias voldsomme offensiv kunne England bare forsvare seg passivt. Første omgang endte med 0-0. Etter starten av andre omgang hjalp Williams’ scoring Spania til å bryte nissen og ta en 1-0-ledelse. Selv om England stolte på Palmers mål for å utligne, hjalp Oyarzabals mål i siste øyeblikk Spania til å snu motstanderen 2-1, og iscenesatte et klassisk nedtellingsmål.

Til slutt beseiret det spanske laget England 2-1, og forsvarte ikke bare tittelen, men satte også mange rekorder. For England er det synd at det har blitt nummer to i to europacuper på rad og ikke klarte å realisere drømmen om europacupmesterskapet.