Portugal feide Tyrkia 3-0 og avanserte til topp 16 i Europacupen

I en hard kamp i gruppe F i Europacupen 2024 beseiret Portugal Tyrkia 3-0 og sikret seg en plass blant de 16 beste på forhånd. Seieren i dette spillet fikk fansen til å drømme seg tilbake til europacupfinalen i 2016. Portugal vant det høyeste ærestrofeet med sin enestående prestasjon.

Kort tid etter kampstart åpnet midtbanespiller Bernardo Silva, iført en Portugal drakt, scoringen for Portugal i det 21. minutt. Han mottok et innlegg fra Nuno Mendes og skjøt ballen vellykket i mål for å hjelpe laget med å ta ledelsen. Dette var Bernardo Silvas første mål i europacupen og en god start.

Bare syv minutter senere fortsatte Tyrkias mareritt. Målvakt Altay Bayendil prøvde å fange Samet Akaidins returpasning, men Akaidin sparket ballen i eget mål ved et uhell. Dette selvmålet tillot Portugal å lede 2-0 før omgangen var slutt, og låste i bunn og grunn seieren.

I andre omgang fortsatte Portugal å kontrollere tempoet i spillet. I det 55. minutt brøt Cristiano Ronaldo gjennom offsidefellen og assisterte Bruno Fernandes til å score det tredje målet, og ødela det tyrkiske forsvaret fullstendig. Ronaldos assist var uventet. Alle trodde alltid at han skulle skyte ballen selv, men han valgte å gi ballen til Bruno Fernandes i siste øyeblikk.

Portugal avanserte til knockout-stadiet på forhånd med denne seieren, og sørget også for at de kunne rotere personell i den siste kampen mot Georgia og beholde den fysiske formen til hovedspillerne. Dette vil være en viktig strategisk fordel for Portugal i neste kamp.

I motsetning til dette var Tyrkias prestasjon i denne kampen skuffende. Ikke bare gjorde de hyppige defensive feil, men de manglet også offensiv og skapte nesten ingen trusler. Hovedtrener Vincenzo Montella må få minst ett poeng i den siste kampen mot Tsjekkia for å beholde håpet om å gå videre.

Selv om mange fans tror at vertene for denne europacupen, Tyskland og Spania, sannsynligvis vil bli de endelige mesterne, beviste Portugal i denne kampen at de også har styrken til å vinne mesterskapet. Som europamester i 2016 vet Portugal hvordan man vinner i store turneringer. De har ikke bare erfarne veteraner som Ronaldo og Pepe, men også midtbanespilleren Bernardo Silva som er i god form.

Kort sagt, jeg ser frem til Portugals neste opptreden, spesielt Ronaldo. Dette kan være siste gang han dukker opp i Europacupen iført den røde portugisiske billige fotballdrakter!