Manchester City tar ledelsen, Arsenal-kampen blir tøffere!

Det 36. kampomgangen av Premier League er nå ferdig, og Manchester City, som var borte mot Fulham, vant til slutt 4-0 og tok ledelsen på tabellen foran Arsenal med målforskjell. Tittelforsvarerne nærmer seg sin drøm om å vinne historiens fjerde strake tittel, mens Arsenals kamp om tittelen blir stadig vanskeligere.

Om vi skal snakke om denne kampens heltemodige innsats, så må det være den kroatiske forsvareren Gvardiol. I løpet av kampen scoret han to mål og skaffet laget en solid ledelse, noe som utvilsomt fjernet presset fra laget i de påfølgende kampene. I tillegg scoret Phil Foden sitt 25. ligamål denne sesongen. Det er takket være deres innsats at Manchester City kunne ta igjen Arsenal på tabellen.

Kampen begynte med at Manchester City raskt tok kontroll. Etter 13 minutter utførte De Bruyne og Gvardiol et flott samspill, og Gvardiol sendte ballen i motstanderens mål, og hjalp Manchester City til å ta ledelsen. Fulham, som sto overfor et lag med slik kontinuerlig styrke som Manchester City, var mesteparten av tiden i en defensiv situasjon, og de hadde vanskelig for å organisere effektive angrep.

I andre omgang fortsatte Manchester City å dominere kampen. Etter 59 minutter slo De Bruyne ballen inn i feltet, og Bernardo Silva headet ballen foran målet. I en situasjon der Fulham-forsvaret ikke dekket, mottok Foden ballen på høyresiden av feltet, og skjøt lavt mot motsatt hjørne av målet, og økte ledelsen til 2-0.

Senere scoret Gvardiol igjen, da han var på rett sted til rett tid og headet inn en pasning fra Bernardo Silva, og endret stillingen til 3-0. I sluttminuttene av kampen ble Fulhams forsvarsspiller Diope utvist etter å ha fått sitt andre gule kort, og innbytteren Alvarez scoret på straffesparket som fulgte, og satte sluttresultatet til 4-0.

Dette seiret fører Manchester City foran Arsenal med kun ett poeng på tabellen, og de har også gått forbi Arsenal på målforskjellen. For øyeblikket er det bare to runder igjen av ligaen, og hvis Manchester City vinner de to siste kampene, vil de lykkes med å forsvare tittelen.

For Arsenal er situasjonen langt fra oppløftende. Selv om de fortsatt har en sjanse til å vinne tittelen, står de overfor enormt press. Ikke bare må de slå Everton i den kommende kampen, men de må også håpe på at Manchester City mister poeng. Arsenal skal møte Everton på bortebane, og Evertons form har bedret seg nylig. Hvis Arsenal ikke klarer å vinne denne kampen, vil deres håp om å vinne tittelen nesten være knust, og til slutt vil trofeet tilhøre Manchester City!