Dembeles verdensbølge hjalp Frankrike med å slå Belgia og innlede sin første seier i UEFA Nations League

Etter det uventede tapet mot Italia i første runde av UEFA Nations League, innledet det franske laget et oppgjør med Belgia i Lyon. Med mål fra Randall Kolo Mouani og Ousmane Dembele beseiret det franske laget sine motstandere 2-0 og omgrupperte laget.

I begynnelsen av kampen var det belgiske laget aggressive, spesielt Dodi Lukebaggio sitt skudd som nesten scoret, men ballen traff stolpen og spratt ut. Den franske målvakten Mike Maignan klarerte raskt ballen for å unngå å slippe inn. Det belgiske laget fortsatte å presse, og Kevin De Bruynes presise pasninger truet det franske forsvaret mange ganger. Spillerne i den Frankrike drakt stabiliserte imidlertid raskt posisjonen sin og grep muligheten i det 30. minutt, med Kolo Mouani som brøt døden.

På det tidspunktet ble skuddet til Ousmane Dembele blokkert av den belgiske målvakten Coen Castel, men ballen falt rett ved Mouanis føtter og han scoret målet uten å nøle. Ballen ble avvist av den belgiske forsvarsspilleren Walter Fass og gikk i nettet, og ga Frankrike en 1-0-ledelse. Dette målet lettet ikke bare presset på banen, men gjorde også det blå i det franske lagets billige fotballdrakter mer iøynefallende på banen.

I andre omgang var det franske laget på topp, og det kritiske øyeblikket kom i det 57. minutt. Dembele slo gjennom på høyresiden, og to belgiske forsvarsspillere klarte ikke å stoppe ham. Han skjøt bestemt ballen i det døde hjørnet av målet, og utvidet scoringen for det franske laget til 2-0.

Selv om Mbappe ikke scoret som innbytter, truet han det belgiske forsvaret mange ganger. I det 73. minutt brøt han raskt igjennom etter å ha mottatt en pasning fra Dembele, men skuddet hans ble raskt løst av den belgiske målvakten Castel. Selv om han ikke klarte å utvide poengsummen ytterligere, er Mbappe fortsatt en av de mest truende spillerne på det franske laget.

Til slutt klarte det franske laget å seile igjen i European Nations League med denne 2-0-seieren. Selv om det franske laget tapte den første kampen, økte en slik seier lagets moral. I neste kamp håper jeg det franske laget vil fortsette å streve etter bedre resultater.